Ավելին, քան ցանկացած սննդային հավելումներն ու վիտամիններն են, որոշակի սննդարար նյութեր կարելի է ստանալ ամենօրյա սննդից, որոնք էլ իրանց հերթին կանխարգելում են ուռուցքների առաջացումը:
Ինչպես կաղամբն ու սպանախը, գազարը նույնպես պարունակում է կարոտին, որը հակաօքսիդանտ է և օգնում է կանխարգելել ուղիղ աղիքի քաղցկեղը:
Փաթեթավորված հացը, վարսակի փաթիլները, ալյուրն ու մակարոնեղենը պարունակում են ֆոլաթթու, որը կանխում է բնածին արատներն ու նվազեցնում ուղիղ աղիքի քաղցկեղի առաջացումը:
Եփված լոլիկները օգտակար են հատկապես տղաների համար, քանի որ դրանք պարունակում են կարոտին, որը կոչվում է լիկոպին, որը կանխում է շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջացումը:
Մանրաթելերով հարուստ սնունդը, ինչպիսիք են հատիկավորները, լոբազգիները և այլ բանջարեղենի տեսակներ, պաշտպանում են հաստ աղիքի քաղցկեղից:
Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը խորհուրդ է տալիս օրվա սննդակարգին ավելացնել մեկ պճեղ սխտոր. դա կօգնի կանխարգելել հաստ աղիքի, ստամոքսի և կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացումը:
Մեր մյուս հոդվածները կարդալու համար սեղմեք այստեղ: