Սնունդ ընդունելիս մարդիկ բավականին հաճախ կորցնում են չափի զգացումը՝ օգտագործելով վնասակար մթերքներ կամ չարաշահելով սուրճի կամ թեյի օրական չափաբաժինը։ Այս ամենը, բնականաբար, բացասական է ազդում առողջության վրա, հատկապես, ատամնաշարի։ Այդ դեպքում, ո՞ր մթերքներն են օգտակար։
Reservin-ը փորձել է գտնել այդ չափազանց կարևոր հարցի պատասխանը։
ԽՆՁՈՐ
Այս հյութալի միրգը պաշտպանում է ատամները բորբոքային պրոցեսներից, ամրացնում է լնդերն ու կանխում վնասակար մանրէների աճը , ինչպես նաև՝ վերացնում բերանի տհաճ հոտը։
ԳԱԶԱՐ
Այն խթանում է թքարտադրությանը, նպաստելով բերանի խոռոչի բնական մաքրմանն ու լնդերի առողջության ամրապնդմանը։
ՆԱՐԻՆՋ
Այս ցիտրուսային միրգը հարուստ է պեկտինային, կիտրոնային և ասկորբինային հարուստ պաշարներով․ մեծ ազդեցություն է գործում ատամների ճերմակեցման վրա։
ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔ
Կալցիումի կարևոր աղբյուր է։ Առավել օգտակար է կոշտ պանրի տեսակների ընդունումը։ Կաթն ու յոգուրտը նույնպես նպաստում են լնդերի, ատամների առողջությանը, և ամենակարևորը՝ ճերմակ ժպիտ կարող են պարգևել։